/ Artiklar /

Underbart god laxburgare med ugnsstekt sötpotatis

Sötpotatis har blivit en favorit och förekommer ofta i min kost. Skillnaden är inte så stor mellan den och vanlig potatis, men näringsinnehållet är lite bättre, tack vare den orange färgen som beror på ett högt karoteninnehåll – samma ämne som i morötter.

Laxburgare med ugnsstekt sötpotatis
1 sötpotatis
125 g lax
1 litet ägg
1 krm saffran
Salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja eller kokosolja
10 g spenat och 10 g färsk timjan
Citronklyftor till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skär potatisen i pommes frites-strimlor, salta, peppra och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i cirka 20 minuter eller tills potatisen fått färg. Krydda med timjan när potatisen är färdig. Skär laxen i små bitar och blanda med ägget. Krydda med saffran, salt och peppar. Forma bitar av laxröran och stek på medelvärme i en varm panna med olja.

Servera laxen med potatisen och garnera med spenat.

417 kcal • 22 gram kolhydrater • 29 gram protein • 23,2 gram fett

Tips: låt barnen smaka på rätten, kanske med gräddfil till?

Foto Andreas Lundberg

Uppdaterad 25 augusti 2021

Relaterade artiklar