/ Artiklar /

Söndagstips! Istället för hamburgare: kycklingbiffar med grönkålssallad

Det är så himla lätt att köra fast i köket och få riktig idétorka. Vad kan du exempelvis hitta på istället för hamburgare med sallad och pommesfrites? Jo, den här supersmaskiga kycklingburgaren med grönkålssallad! Receptet till kycklingbiffarna har jag hittat i Kristin Kaspersens inspirerande kokbok ”Good Food”, som gett mig många bra tips och idéer. Denna middag är både enkel och god att göra och fullproppad med nyttigheter!

Du behöver:
800 g kycklingfärs
1,5 välhackade shalottenlökar
2 ägg
Paprikapulver
Salt
4 tsk dijonsenapGör så här: Blanda alla ingredienser och forma till biffar. Det går att göra bullar eller burgare också. Sedan lägger du upp dem på en plåt och gräddar i ugnen på 225° i ca 15 minuter. Efter det steker du  dem även i stekpannan, 2-3 minuter per sida så att de får  en krispig stekyta.
Grönkålsallad
Quinoa
Färsk grönkål
Babytomat
Gurka
1 päron
Fetaost
Valnötter
Russin
Gör så här: Lägg alla ingredienser i en skål och blanda sedan med en dressing.
Dressing
1 pressad citron
Olivolja
Honung
Salt och peppar
Blanda ihop allt ordentligt – sedan är det bara att äta och NJUT!

Chicken end

Uppdaterad 25 augusti 2021

Relaterade artiklar