/ Artiklar /

Smaskiga våfflor gjorda på havremjöl

Just nu - Prova oss gratis i två veckor!

Idag finns det en massa dagar att fira. Bland annat kladdkakans dag, chokladbollens dag och kanelbullens dag. Här emellan har vi våra högtider, födelsedagar och släktmiddagar. Ibland kan det nästan bli för mycket av det goda och då är det bra att det finns alternativ. Nyttiga, näringsrika och framförallt goda alternativ – exempelvis till våffeldagen!

Föreställ dig en frasig våffla med en god toppning som du kan äta med gott samvete. Denna våffla passar lika bra som frukost, mellanmål eller som fredagsmys i soffan framför teven.

Du behöver

  • 2 dl havremjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 60 gram kokosolja
  • 2 dl vatten
  • 4 st ägg
  • + ev. smaksättning så som vaniljpulver, kanel eller pepparkakskrydda

Gör så här: Mixa och grädda i våffeljärnet. Svårare än så är det inte. Toppa dina våfflor med kvarg, keso eller turkisk youghurt, blåbär, skivad frukt och toppa med ringlad honung eller varför inte lyxa till det och riva lite mörk choklad på toppen.

Tips! Vill du ha lite fluffigare smet, så separera äggvitorna och vispa dom till hårt skum (som när du gör maränger), sedan vänder du ned äggviteskummet sist av alla ingredienser. Då ska du inte mixa utan vispa med vanlig visp.

Ät och framförallt – NJUT!

Foto iStockphoto

Uppdaterad 30 augusti 2021

Relaterade artiklar