/ Artiklar /

Så skapar du en välbalanserad måltid

balanserad mat

Att skapa bra balanserade måltider är inte svårt så länge du vet vad som är bra livsmedel. Jag tjatar snart ihjäl er alla om att hålla proteinintaget högt.

Bra proteinkällor

  • Kött
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Keso/kvarg
  • Kvarg
  • Tofu, linser, bönor
  • Ägg

Så välj något av ovanstående som protein i varje måltid. Börja komponera måltiden med att välja just proteinkällan, så slipper du att få i dig för lite protein.

Kolhydrater? Inga problem!

  • Sötpotatis
  • Potatis
  • Quinoa
  • Råris
  • Bovete
  • Havre
  • Linser
  • Bönor
  • Bönpasta
  • Rotfrukter
  • Frukt

Sorry! Ingen vit pasta eller baguetter! Och så en massa grönt till!

Fetter då? Dessa ska leta efter:

  • Olivolja
  • Rapsolja
  • Fiskolja
  • Frön
  • Nötter
  • Avokado
  • Kokosolja
  • Kakao

Vad har mest näring tror du? Bacon eller avokado? Inte särskilt svårt att räkna ut…

Fokusera på dessa livsmedel och du är safe, du klarar dig alltid. Mer om proteiner, kolhydrater och fetter kan ni hitta i min bok ”Styrka för kvinnor”.

Foto iStockphoto

Uppdaterad 30 augusti 2021

Relaterade artiklar