/ Artiklar /

Så bakar du supergoda midsommartårtan helt utan vitt socker och grädde!

Ingen riktig midsommar utan den klassiska jordgubbstårtan, eller hur? Men det går faktiskt att göra en som inte innehåller smör, vetemjöl och en massa onödigt vitt socker. Här kommer ett recept på en pajliknande tårta som är ett supersmaskigt, hälsosamt alternativ till midsommarhelgen!

Midsommarpaj/tårta med smak av kokos, jordgubbar och ananas
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk kokossocker
50 g kokosolja
1 ägg

Kokosgrädde:
1 burk kokosmjölk
1 krm äkta vaniljpulver
1 msk honung
1 msk citronsaft

Gör så här: Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform smord med lite kokosolja. Grädda degen i ugnen på 180° i 12-15 minuter. Under tiden vispar du ihop kokosmjölken, för hand eller med elvisp (stavmixer gör oftast kokosmjölken lös istället för fluffig så visp är att föredra), hackar jordgubbar, ananas och kärnar ur granatäpplekärnor. Låt pajskalet svalna innan du häller i kokosgrädde och dekorerar med frukt och bär. Klart!

Läs även: Så gör du sommarens perfekta glass med bara EN ingrediens

Summercake 3

Läs även: Bananchokladmuffins utan smör, gluten och socker – mums!

Uppdaterad 26 augusti 2021

Relaterade artiklar