/ Artiklar /

Recept: Glutenfria amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är kända för att vara syndigt goda och förknippas ofta med lyxfrukostar. Men det går att göra dem själv – fiberrika, glutenfria och supergoda utan att behöva köpa en färdig mix full av socker! Perfekt till helgfrukosten, eller när du bara vill lyxa till det lite extra. Funkar också utmärkt som dessert!

Till två personer behöver du:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl kokosmjölk, kokosgrädde eller annan valfri mjölk
  • 2 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • kokosolja att steka i
Vispa äggen tillsammans med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smeten blir tjock så att du kan forma bollar som du trycker ut lite och steker i rikligt med kokosolja i en medelvarm panna. Servera med vaniljkvarg, naturell kvarg och färska jordgubbar. Försvinnande gott!
Foto Sofias eget
Uppdaterad 30 augusti 2021

Relaterade artiklar