/ Artiklar /

Olgas pepp: ”Tänk funktion – inte 100 burpees på tid”

Just nu - Prova oss gratis i två veckor!

Titta tillbaka på hur du tränade då och hur du tränar nu. Kanske tränar du på precis samma sätt som för 10 år sedan, kanske går det mycket långsammare nu att få resultat än då (och det är i och för sig normalt, för ju mer tränad man är, desto långsammare går det att bli bättre) fast du gör samma sak. Kanske tar återhämtningen mer tid än då.

Precis! DÅ och NU.

Precis! Samma sak då och nu.

Kanske behöver du se över din träning, intensiteten, antal pass. Det som passade dig då behöver inte passa nu. Träningen bör förändras med tiden i takt med hur ditt liv ser ut idag. Då: ensamstående med party två gånger i veckan. Idag: familj med två barn, jobb, hus och vänner. Tar ju faktiskt flera dagar att bli människa igen efter ett fredagsmys…!

Så.

Det blir viktigare än någonsin att se till att det du gör hjälper dig i vardagen, kanske är det viktigare med funktion än med 100 burpees på tid? Kanske ett yogapass kommer göra dig gott och du kommer kunna sova bättre på nätterna? För vem har tid för att lalla runt utan syfte? Kanske ”huvudsaken att man rör på sig” har tappat sin styrka för länge sedan och nu har du inte längre råd att ”bara” röra på dig.

Värt att fundera på!

Uppdaterad 8 september 2021

Relaterade artiklar