/ Artiklar /

Olgas nya pannkaksmix – innehåll och serveringsförslag

Just nu - Prova oss gratis i två veckor!

Jag gick nyligen ut med att jag lanserat en proteinrik pannkaksmix. I denna artikel vill jag berätta mer om tanken bakom produkten och ge er serveringsförslag.

Efter att jag hade lanserat mina proteinpulver i vassle och havre så fick jag många önskemål om en produkt som inte skulle innehålla varken laktos eller vassle. Istället för att ta fram ytterligare ett proteinpulver så blev det istället pannkaksmix som går utmärkt att göra våfflor på!

När jag skapar mina produkter så har jag alltid två viktiga aspekter i åtanke: produkten ska fylla en funktion och produkten ska vara så bra som möjligt innehållsmässigt, det ska alltså inte finnas några onödiga tillsatser. Mixen kommer i två smaker, vanilj och kanel. Smakerna är diskreta så det är inget som tar över utan är som en extra krydda.

Att pannkaksmixen fyller en funktion är inget att diskutera. Det ska gå snabbt att tillaga något gott och näringsrikt! Och det är viktigt att hela familjen kan äta det mamman äter, det är vad min matfilosofi går ut på. Pannkaksmixen är förpackad i påsar så den blir lätt att hantera men även att ta med på resan, utomlands om man ska bo i egen semesterlägenhet eller till stugan på landet.

Innehåll:

Vassleprotein från laktosfri mjölk, glutenfri vetestärkelse, heläggspulver, psylliumfrömjöl, kanel eller naturlig vaniljarom, bakpulver, salt, emulgeringsmedel (akaciagummi). Pannkaksmixen är fri från sötningsmedel. Dessutom får du en del fibrer.

Näringsvärde per tillredning: Energi 148 kcal, protein 19g, kolhydrater 9.6g (varav naturliga sockerarter 5g), kostfibrer 3.6g, salt 0.3g

Mixens vikt är 1 kg och det ger oss ca 80–100 pannkakor.
En portion ger 2-3 st mindre pannkakor /våfflor.

Serveringsförslag:

Låt oss prata toppingar! Det finns så många olika variationer, här kommer några av mina favoriter.

En personlig favorit är ½ skivad banan och dressing på 1 msk honung och 1 msk jordnötssmör.

Gör så här: blanda honungen med jordnötssmöret och kör det i micron i ca 30 sekunder så röran blir rinnande. Toppa våfflorna med bananen och ringla över jordnötstoppingen.

Fler förslag:

  • blanda i ½ banan och kanel
  • rivet äpple och kanel
  • rivet äpple, kanel och några krossade valnötter
  • ½ banan, kakao och några krossade valnötter
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk jordnötssmör
  • skivad grapefrukt och smulad fetaost
  • 1 msk mandelsmör, 1 msk honung och hallon
  • 1 stekt skiva kalkonbacon och ett par msk keso
  • lax och smulad fetaost
  • ½ skivad banan och 20 g riven mörk choklad (minst än 70%)
  • parmaskinka och smulad feta

Foto privat

Uppdaterad 30 augusti 2021

Relaterade artiklar