/ Artiklar /

Olgas barndomsfavorit: Lata kåldolmar

Den här rätten är en favorit från min barndom. Jag gör den fortfarande och tröttnar aldrig!

Ingredienser:
120 g nötfärs, 10-12%
1 tsk rapsolja
100 g strimlad vitkål
1/2 hackad lök
Salt och svartpeppar
1 dl kokt råris

Gör så här:
Stek nötfärsen i oljan tills färsen har blivit lätt brynt. Lägg ner vitkål och lök i pannan med färsen. Blanda om och stek under lock i 5-7 minuter tills vitkålen är mjuk. Rör om då och då. Salta och peppra. Rör ner riset och servera.

452 kcal • 44 g kolhydrater • 29,7 g protein • 16,6 g fett

Tips! Gör som min man och servera med en matsked rårörda lingon.

Foto Andreas Lundberg

Uppdaterad 25 augusti 2021

Relaterade artiklar