/ Artiklar /

Sunda och supergoda nachos du gör enkelt själv!

Få ett presentkort värt 500 :-

Tacofredag idag? Här kommer ett suveränt tips: Gör dina egna nachos! Tacos har ju blivit något av svenska folkets nationalrätt på fredagar. Det går snabbt, det smakar bra, man kan variera det i all oändlighet och barnen älskar tacos.

Jag är verkligen ingen chipsmänniska, men när det kommer till just nachoschips så finns det ingen hejd… Jag brukar få behärska mig så att jag inte äter mig mätt på enbart chipsen. Då detta är lite av min last så tänkte jag att det måste ju gå att ordna ett lite nyttigare alternativ? Och det gör det faktiskt! Självklart kan man inte sitta och vräka i sig mängder av dessa heller, allt handlar ju om måtta, men det är ett bra alternativ till fredagens tacos-tillbehör.

Nachos 2

Till en plåt behöver du:
• 1,5 dl vatten
• 2 msk olja
• 1,5 dl majsmjöl
• 1,5 msk fiberhusk
• 1 tsk salt

Så här gör du:
Blanda alla ingredienser noggrant och låt degen stå 5-10 minuter. Lägg ut degen på en plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper. Här är det noga att den blir så jämn som möjligt, annars blir det lätt att några blir brända och vissa blir mjuka. Skär ett mönster innan du ställer in plåten i ugnen på 200° i cirka 20-25 minuter och låt dem svalna innan du bryter dem.

Nachos3

Foto Sofia Johansson

Uppdaterad 25 augusti 2021

Relaterade artiklar