/ Artiklar /

Mumsig saffranspannkaka (utan socker och vetemjöl)

Ta julen till nya höjder och piffa upp bananpannkakan med smak av saffran! Det KAN vara den juligaste smaken vi har. Vill du äta lussebullar till frukost i december? Då är detta receptet för dig!

Bananpannkaka med saffran, ca 6 portioner

  • 3 st medelstora bananer
  • 6 st ägg
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 paket saffran

Gör så här: Skala bananerna och lägg i en skål, tillsätt ägg (alternativt mer äggvita och mindre äggula om du vill öka proteinhalten och minska fetthalten). Tillsätt mjöl och resterande ingredienser. Använd stavmixer, visp eller blender tills du fått en jämn smet. Häll i små individuella formar (jag använde en muffinsform för att få ”små plättar”) eller i en större form. Ställ in i övre ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter (eller längre tid beroende på formens storlek) eller tills pannkakan fått färg. Små plättar i muffinsform behövde stå cirka 8-10 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen. Värm i mikron hemma på morgonen, i skolan eller på jobbet. Eller ät direkt såklart!

Servera med kvarg och bär och pudra gärna över sockerfritt florsocker om så önskas.

Saffransostkaka 2

Foto Melinda Rosinski

Uppdaterad 6 september 2021

Relaterade artiklar