/ Artiklar /

MAT – bästa presenten att ge en nybliven mamma!

Nyblivna mammor idag är mycket mer medvetna om kost, mer medvetna än någonsin om vad som väntar, mer förberedda än någonsin (eller tvärtom…paralyserade av all info som finns där ute, det beror på hur man ser det).

Mitt i allt vill jag komma med förslag på vad du kan ge i present till en nybliven mamma… Och det är inte babykläder! Nu ska vi fokusera på mamman. För utan henne kommer inte barnet att få det det behöver. Mammans välmående borde stå högt på hennes önskelista – det är min personliga övertygelse.

Jag pratar om mat!

Vem har tid för det så fort man kommit från BB? Och bra kvalitativ mat behöver du så här i början, du behöver det dels för energin och mjölkproduktionen men även för att hjälpa kroppen på traven så den kan börja läka.

Här är mina bästa förslag till dig som funderar på vad du ska ge till den nyblivna mamman som present!

Matkasse-prenumeration
I alla fall i ett par månader. Råvaror och recept i en och samma kasse. Borde inte ta lång tid att laga, vi pratar om max 30 minuter.

Korg med nyttiga snacks
Mellanmål är det få mammor som har tid till. Så allt som går ner snabbt fungerar bäst! Det kan vara äppelchips, rotfruktchips, färska bär som blåbär och hallon, nyttiga energibollar eller ett par smoothies från caféet i närheten.

Korg med nyttiga frukostar
Hemmagjord granola eller müsli, ekologiska ägg, ett par sorter av ekologisk marmelad, en limpa surdegsbröd, torkade frukter som t ex dadlar, en påse med ekologiskt havregryn och frön som ekologiska pumpafrön.

Vätska
Hur konstigt än det låter men ja, vätska! Den behövs för att hålla mjölkproduktionen igång men det behövs även för att hålla dig pigg då lite vätska kan göra en trött. Färskpressade juicer, gröna juicer, mineralvatten på flaska är några exempel.

Uppdaterad 2 februari 2022

Relaterade artiklar