/ Artiklar /

Kyckling med rostade rotsaker och getostkräm

Du som vill undvika gluten – testa gärna denna rätt! Rotfrukter är en utmärkt kolhydratkälla.

Du behöver:
100 g kycklingfilé
1 morot
1 rödbeta
1 palsternacka
1 tsk olivolja
Salt och svartpeppar
20 g getost
1 msk lättmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form eller på en plåt och vänd dem i olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen i 15 minuter och lägg därefter på kycklingfilén. Låt alltsammans stå i ytterligare 15-20 minuter i ugnen. Mosa getosten tillsammans med en skvätt mjölk. Lägg rotfrukterna och kycklingen på en tallrik. Klicka på getostkrämen och servera.

336 kcal • 21,3 gram kolhydrater • 30,3 gram protein • 12,7 gram fett

Foto Andreas Lundberg

Uppdaterad 25 augusti 2021

Relaterade artiklar