/ Artiklar /

Djävulskt goda ägghalvor med sting

Ägghalvor är en klassiker på påskbordet, men spicea upp dom något med denna mer kryddstarka variant. Detta är en tolkning av favoriten ”Deviled eggs”, som kort och gott betyder ”Djävulsägg”. Jag kallar dessa för Djävulskt Goda Ägg istället. Smakar syndigt men är inte särskilt onyttiga. Receptet är baserat för 6 personer. De är alldeles för goda för att man bara ska kunna nöja sig med en ägghalva! Här har ni receptet!

  • 6 ägg (snåla inte på kvalitén här! De ska vara stora och ekologiska)
  • 3 msk Kesella (välj själv hur mager variant du vill använda)
  • 3 tsk dijonsenap
  • 10 droppar Worchestersås
  • 10 droppar Tabasco (var inte så feg!)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk färskpressad lime (eller citron om du inte har lime hemma)
  • En nypa paprikapulver
  • Salt (gärna örtsalt om du har)
  • Peppar (svartpeppar eller citronpeppar, utefter smak)
  • Gräslök till dekoration

Gör så här: Hårdkoka äggen. Skala dem och skär dem i halvor på längden. Gröp försiktigt ur äggulan med en tesked och lägg i en bunke. Mosa äggulorna tillsammans med Kesellan och senapen tills det blir krämigt, men inte för löst i konsistensen. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av hela tiden. Häll i den gula fyllningen i en sprits och spritsa ut dekorativa ”kluttar” i de vita ägghalvorna. Garnera med klippt gräslök.

Foto iStockphoto

Uppdaterad 8 september 2021

Relaterade artiklar