/ Artiklar /

Supergoda ärtbiffar med fetaost

Köttfri måndag och noll inspiration? Här kommer ett supergott recept med gröna ärtor! Du kan även byta ut ärtorna mot sojabönor/edamame, så höjer du proteinhalten ännu mer – bondbönor funkar också. Gör gärna några extra som du kan ha som mellanmål imorgon också!

Till 4 portioner behöver du:

  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 2 ägg
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk fiberhusk (har du inte det hemma så funkar det ändå med konsistensen, kanske att du behöver ta i liiite mer bovetemjöl bara)
  • 70 g fetaost (10%)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här: Börja med att tina ärtorna genom att koka dem i vatten några minuter. Spara några ärtor till dekoration om du känner för det, men ärligt talat kan du strunta i det finliret – det är mest för att det ska bli snyggt på bild… Sedan mosar du ärtorna försiktigt lite grann med en gaffel. Inte i en mixer, för då blir de för finfördelade. Ta fram en ny skål där du blandar bovetemjöl, fiberhusk, ägg, hackad lök och pressad vitlöksklyfta med smulad fetaost i. Låt blandningen svälla en liten stund. Häll sedan ner de halvmosade ärtorna i skålen. Stek i smör eller olja i ca 3 minuter på varje sida.

Näringinnehåll:
Per portion, ca: 230 kcal (inkl smör/olja att steka i)• 13,5 g protein (25%) •  20,1 g kolhydrater (37%) • 9,3 g fett (39%)

Foto iStockphoto

Uppdaterad 10 september 2021

Relaterade artiklar