Havregrynsgröt med blåbär och kanel
Det här är min standardfrukost. Jag känner mig mätt under hela förmiddagen och dessutom är det billigt!
Du behöver:
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 dl frysta blåbär
Kanel
2 kokta ägg
Så här gör du:
Koka upp havregryn och vaten och låt småkoka i ett par minuter. Lägg blåbären I botten på en djup tallrik, lägg på gröten och krydda med kanel. Servera med två kokta ägg.
Rätten innehåller:
351 kcal, 29,7 g kolhydrater, 20,2 g protein, 15,4 g fett.
Havrepannkakor
Testa mina havrepannkakor om du är trött på gröten. Lätta att göra och passar fint att ta med som mellanmål.
Du behöver:
4 msk havrekli
4 msk kvarg
2 ägg
1 tsk kokosolja med smak
1 dl bär
1 äpple
Så här gör du:
Blanda havrekli, kvarg och ägg till en smet. Grädda pannkakorna i kokosoljan. Servera med bär och äpple vid sidan av.
Tips! Du kan också servera pannkakorna med 30 g rökt lax och 2 msk sås på kvarg och rom. Toppa med dill.
Rätten innehåller:
462 kcal, 37,4 g kolhydrater, 27,9 g protein, 20,2 g fett.
Frukost med makrill, ägg och grapefrukt
Frukost behöver inte alltid bestå av gröt. Prova gärna något helt annorlunda som ger både energi och näring!
Du behöver:
1 kokt ägg
2 skivor knäckebröd, t ex Wasa Sport
50 g rökt makrill
1 grapefrukt
Så här gör du:
Dela ägget med äggskärare och lägg på den ena knäckebrödsskivan. Strimla makrillen över andra skivan.
Servera mackorna med grapefrukten.
Rätten innehåller:
466 kcal, 41,3 g kolhydrater, 23 g protein, 21,4 g fett.
Läs även: Olgas 60-sekundersfrukost med kvarg och yoghurt
Foto Andreas Lundberg