Allt började med tre mammor på Djurgården...

När jag var PT på ett gym och ledde mamma/baby-klasser, så märkte jag hur mycket tid som spilldes på ombyten både på mamman och bebisen, amning och småprat. Jag märkte även att så fort det blev varmt ute så blev det allt glesare på mina klasser.

Då föddes idén med Mamma Boot Camp, snabb och enkel utomhusträning för mammor där jag jobbade med mammakroppen precis som jag gjorde innan men nu la jag till det som råkade finnas i terrängen som redskap. Från början hade jag tre entusiastiska mammor som kämpade ute på Djurgården oavsett väder men ryktet spred sig och det blev allt fler efter ett tag.

På det här viset upptäckte jag mitt egentliga kall, att hjälpa mammor att komma i form. Jag var mamma själv, hade gått igenom tre graviditeter och ville lära andra hur man ska ta hand om sin kropp efter förlossningen.

MammaFitness var fött!

Jag sa upp mig från gymmet och började ta emot mammor i egen regi.

Under tiden hade jag hunnit skilja mig, gifta om mig- och bli gravid med tvillingar.

Nu var det upp till bevis, att praktiskt visa att det jag lärde ut till andra mammor fungerade även på mig. Jag gav mig själv ett år och kom i den bästa form jag någonsin varit. Jag var starkare, hade mycket mer energi än tidigare och var redo för nya utmaningar. Men tvillingarna krävde ju sitt så jag planerade vara hemma extra länge.

Det tyckte inte mina kunder var någon bra idé, de väntade otåligt på att jag skulle komma tillbaka och fortsätta träna dem. Jag föreslog att jag skulle ge dem träningsprogram per mejl och att de skulle rapportera sina framsteg. Det fungerade och snöbollen var i rullning. Kundernas vänner hörde av sig, vännernas vänner …jag drunknade i mail, bilder och filmer. 

Lösningen på kaoset var att vi skapade en unik sajt för att kunna hantera onlineträning på ett effektivt men ändå personligt sätt.

Sedan dess har MammaFitness vuxit till 19 tränare och kostrådgivare, hundratals och åter hundratals nöjda mammor bekräftar att vi är på rätt spår och vi fortsätter utvecklas i vår ambition att vara en naturlig del av mammornas liv. 

Välkommen till MammaFitness!

 

Vårt team på MammaFitness